> Γεωργία Δαλιανά

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Η Γεωργία Δαλιανά γεννήθηκε στην Αθήνα.Είναι ασυρματίστρια Εμπορικού Ναυτικού.

Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1996 με τη βραβευμένη από το ΥΕΝ ποιητική συλλογή «Θάλασσα της Φυρονεριάς». Ακολούθησε το 2000 η συλλογή «Τηλεφωνικός Θάλαμος» επίσης βραβευμένη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με το πρώτο βραβείο ποίησης Νίκου Καββαδία.

Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς και έχει αποσπάσει δεκαεπτά τιμητικές διακρίσεις. Ποιήματα της συγκαταλέχτηκαν στις ανθολογίες «A moment in times» και «Best poems of 1996» που εξέδωσε η Εθνική βιβλιοθήκη ποίησης της Νέας Υόρκης. Με αφορμή αυτή τη διάκριση ποίηματα της επέλεξε και παρουσιάζει το International Poetry Hall of Fame Museum που εδρεύει στην Ουάσινκτον .

Η συλλογή «Θάλασσα της Φυρονεριάς» μεταφράστηκε στα Ιταλικά από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας (διδακτορική διατριβή ROBERTA RISSO- TUTOR: LEONARDO PAGANELLI).

Το Νοέμβρη του 2001 η Γεωργία Δαλιανά είχε την τιμή να παρουσιαστεί από τον καθηγητή Ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας Leonardo Paganelli σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό συνέδριο που διοργάνωσε η φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης με θέμα «Η γυναικεία παρουσία στην Νεοελληνική Λογοτεχνία» .

Ακόμη τον Νοέμβρη του 2003 ο Αμερικάνος ποιητής και λογοτέχνης Frank Jusper παρουσίασε το έργο της στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Η παρούσα συλλογή με τίτλο «Πάλι του Ανέμου» τιμήθηκε το 2000 στο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργανώνει το ΥΕΝ με το δεύτερο βραβείο ποίησης Νίκου Καββαδία.]

Άρθρα και σχόλια της Γεωργίας Δαλιανά έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε ναυτιλιακά περιοδικά και εφημερίδες.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License