- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Ο Φάνης Χηνάς (1940- 12 Φεβρουαρίου 1992) ήταν ηθοποιός. Έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «Επιστροφή», η οποία προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση το φθινόπωρο του 1982. Γεννήθηκε στη Μαραθιά Ευρυτανίας. Αποφοίτησε από τη σχολή του Πέλου Κατσέλη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ και πέθανε στο Βόλο από εγκεφαλίτιδα. Το όνομά του φέρει ένα Δημοτικό Θέατρο στην Αθήνα.

Φιλμογραφία
Ταινίες

Γκολφ Στρημ (1991, μικρού μήκους)
Knock Out (1986)
Αλταμίρα (1986, μικρού μήκους)
Μπορντέλο (1985)
Ζήτημα ζωής και θανάτου (1973)
Ναι μεν, αλλά... (1972) .... Φάνης
Αέρα,αέρα,αέρα (1972)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Βόρτεξ (1967)
Κοινωνία, ώρα μηδέν (1966)
Το πρόσωπο της Μέδουσας (1966)
Εμείς οι αμαρτωλοί (1966)
Μεγάλη μου αγάπη (1966)
Une balle au coeur (1965) (ελληνικός τίτλος: Μια σφαίρα στην καρδιά)

Τηλεόραση

Όλη η δόξα όλη η χάρη (1988, ΕΤ2)
Επιστροφή (1982, ΕΡΤ)
Χαμένος παράδεισος (1977, ΥΕΝΕΔ)

Θεατρικές παραστάσεις

Ο γυάλινος κόσμος (1979)
Το Χρυσό Αγόρι (1978)
Ρήγας Βελεστινλής (1977)
Ντα

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Φιλμογραφία στο retroDB
Λήμμα στη LivePedia.gr.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License