- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Η Δώρα Σιτζάνη (11 Φεβρουαρίου 1948 - 15 Ιουνίου [1] 2007) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Καστέλλα του Πειραιά. Ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα το 1969, γυρίζοντας 6 ταινίες. Έπαιξε σε πολλές ταινίες στο πλευρό του Νίκου Ξανθόπουλου. Υπήρξε σύζυγος του μεγάλου συνθέτη Μάνου Λοΐζου. Έγραψε στίχους σε πολλά τραγούδια όπως το "Κι αν είμαι ροκ". Πέθανε το 2007.

Φιλμογραφία

Η ζωή με τον Άλκη (1988) .... μητέρα
Προσοχή, Κίνδυνος! (1983)
Μεταμόρφωσις (1975)
Το χρονικό μιας Κυριακής (1975)
Ανήλικες αμαρτωλές (1972)
Κυνηγημένοι ερασταί (1972)
Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά (1971)
Αγάπησα έναν αλήτη (1971)
Αήττητος (1971)
Διακοπές στην Κύπρο μας (1971)
Εσένα μόνο αγαπώ (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Επίσημη αγαπημένη (1969)
Για την τιμή και τον έρωτα (1969)
Κοντά σου γνώρισα την αγάπη (1969)
Ληστεία στην Αθήνα (1969)
Η Μεγάλη Ανάσταση (1969)
Μαριώ, η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969) .... Mαριώ
Ο σακαφλιάς (1967)

Παραπομπές

↑ Δώρα Σιτζάνη [Ελληνικός κινηματογράφος]

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License