- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Χρήστος Νέγκας ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1936. Το 1960 πραγματοποίησε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, στην ταινία "Το αγρίμι". Έπαιξε στον κινηματογράφο κυρίως σε δραματικούς αλλά και σε κωμικούς ρόλους. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στην Ανάβυσσο ενώ κολυμπούσε, στις 21 Ιουνίου του 1981.Κηδεύτηκε στο Α΄Νεκροταφείο. Το όνομα του ηθοποιού δόθηκε στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Ζακύνθου. Απέκτησε μία κόρη, την ραδιοφωνική παραγωγό Αθηναΐδα Νέγκα.

Επιλεγμένη φιλμογραφία
Ταινίες (αλφαβητικά)

Άπονη ζωή 1964
Έκλαψα πικρά για σένα 1964
Αέρα,αέρα,αέρα 1972
Αγάπη που δε σβήνει ο χρόνος 1966
Αντίζηλοι 1967
Αντίο για πάντα 1967 [Χρήστος]
Για την τιμή και τον έρωτα 1969 [(ανθλγός) Σπύρος Κλαδάς]
Δακρυσμένα μάτια 1967
Δώστε τα χέρια 1971
Εμείς οι αμαρτωλοί 1966
Επιχείρηση Δούρειος Ίππος 1966
Η αχάριστη 1966
Η δική σου μοίρα με σέρνει 1964
Η κραυγή μιας αθώας 1969 [Αλέξης Βεργής]
Η μεγάλη Ανάσταση 1969
Η μοίρα μιας ορφανής 1965
Η μοδιστρούλα 1964
Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν 1967
Κατάρα με δέρνει βαριά 1965
Κάτι να καίει 1963 [Φάνης]
Κλαίω και σ’ αναζητώ 1965
Μεθύστακας του λιμανιού 1967
Ο μπαμπάς μου κι εγώ 1963
Ο ουρανοκατέβατος 1965 [Τίμος Μπιρμπιλόπουλος]
Ο πολύτεκνος 1964
Ορφανή στους πέντε δρόμους 1964
Παιδί μου δεν αμάρτησα 1964
Παράνομοι πόθοι 1966
Πληγωμένα νιάτα 1969
Πόνεσα πολύ για σένα 1964 [Κώστας Χαρίδημος]
Το αγρίμι 1960
Το χαμόγελο της Πυθίας 1979
Φεύγω με πίκρα στα ξένα 1964
Φτωχολογιά 1965
Χίλιες παρά μια νύχτες 1960

Τηλεόραση

Κουσούρης (1973) ΥΕΝΕΔ
Κρουαζερόπλοιο (1973) ΕΙΡΤ
Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός (1972) ΕΙΡΤ
Φάκελος 38 (1978) ΕΡΤ

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Αναλυτική φιλμογραφία στο IMDB
Φωτογραφία του ηθοποιού και φιλμογραφία

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License