> Χρήστος Χατζηπέτρος

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Ο αντιστράτηγος Χρήστος Χατζηπέτρος (1873 - 1945) ήταν Έλληνας στρατιωτικός του 19ου και 20ού αιώνα.

Χρήστος Χατζηπέτρος

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1873. Εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων από την οποία και εξήλθε το 1895 ως ανθυπολοχαγός. Μετείχε στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 στην αρχή ως δεύτερος υπασπιστής του Διαδόχου Κωνσταντίνου και κατά την έκβαση του πολέμου ως ουλαμαγός της 4ης ορεινής πυροβολαρχίας. Επίσης συμμετείχε σε όλες τις επιχειρήσεις των Βαλκανικών πολέμων ως διοικητής πυροβολαρχίας. Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο διετέλεσε διοικητής πυροβολικού μεραρχίας. Στη Μικρασιατική εκστρατεία στις μεν επιχειρήσεις του 1921 ήταν διοικητής συντάγματος βαρέος πυροβολικού, στις δε επιχειρήσεις του 1922 ήταν αρχηγός πυροβολικού του Β' Σώματος Στρατού.

Στη μεταπολεμική περίοδο διετέλεσε Διευθυντής πυροβολικού στο Υπουργείο Στρατιωτικών προαχθείς σε υποστράτηγο όπου και ανέλαβε στη συνέχεια γενικός διευθυντής του Υπουργείου των Στρατιωτικών. Αποστρατεύθηκε το 1930. Πέθανε στην Αθήνα το 1945.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License