- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Grafik1

Αθηνόδωρος Προύσαλης

Αθηνόδωρος Προύσαλης (Κωνσταντινούπολη 1926) είναι ηθοποιός. Καθιερώθηκε ως καρατερίστας σε αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες. Αργότερα έπαιξε και σε κωμικές σειρές της τηλεόρασης. Ενσάρκωσε τον τύπο του μάγκα.

Βαγγέλης ο τεμπέλης

Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος
1953 Οι εγωιστές

Το στραβόξυλο

1957 Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο
1960 Στρατιώτες δίχως στολή
1963 Ο τρελάρας

Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης

1964 Το δόλωμα
1965 Ιστορία μιας ζωής

Τέντυ μπόι αγάπη μου

Το χώμα βάφτηκε κόκκινο

Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο

Μια τρελή... τρελή οικογένεια

Περάστε την πρώτη του μηνός

1966 Τζένη, Τζένη
1967 Ο μόδιστρος

Πατέρα κάτσε φρόνιμα

Καλώς ήρθε το δολάριο

Πυρετός στην άσφαλτο

Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη

Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί

1968 Η καρδιά ενός αλήτη

Επιχείρησις Απόλλων

Το κανόνι και τ' αηδόνι

Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη

1969 Το θύμα

Γιατί με πρόδωσες

Η ωραία του κουρέα

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό

1970 Βαβυλωνία

Ο τελευταίος αιχμάλωτος

Ο νάνος και οι εφτά Χιονάτες

Ο δασκαλάκος ήταν Λεβεντιά

Ο τελευταίος των κομιτατζήδων

1971 Η εφοπλιστίνα

Ο αρχιψεύταρος

Ο τρελοπενηντάρης

Αγάπησα μια πολυθρόνα

Ο Μανωλιός στην Ευρώπη

1972 Η Ρένα είναι οφσάιντ

Απ' τα αλώνια στα σαλόνια

1973 Ο προεστός του χωριού
1979 Οι φανταρίνες

Μονά ζυγά δικά μου

Τα παιδιά τις πιάτσας

1980 Ρένα, να η ευκαιρία

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο

1981 Το μεγάλο κανόνι
1982 Ρεπό

Ο περίεργος

1983 Δάσκαλε τι δίδασκες;
1984 Ταξίδι στα Κύθηρα
1985 Ο Αγκαλίτσας

Μια νύφη για όλους

Αγόρια στην πορνεία

Ο Ράμπο από τα Τρίκαλα

Ράκος Νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας

1986 Ο μελισσοκόμος

Αδελφή μου... Αγάπη μου...

1987 120 Ντεσιμπέλ

Οι Δεκατρείς γυναίκες

Η ψεύτρα από το Κατάκωλο

Σ' αγαπάω, στο τιμόνι που κρατάω

Το 'πε, το' πε ο παπαγάλος, είσαι κόκορας μεγάλος

1989 Ο τελευταίος πειρασμός του Μήτσου
1990 Ο εραστής
1991 Οι Αθηναίοι

Ο δραπέτης

Το μετέωρο βήμα του πελαργού

2003 Πολίτικη κουζίνα

Τηλεόραση

Τίτλος
Ντόλτσε Βίτα
Εγκλήματα
Δύο Ξένοι
Εντιμότατοι κερατάδες
Επτά Θανάσιμες Πεθερές
Το Κόκκινο Δωμάτιο
Οι αταίριαστοι
Τα Άγρια Παιδιά
Γενιά των 592 ευρώ
Παππούδες εν δρασει
Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License