- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

O Αργύρης Αγγέλου είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1978 στη Χαλκίδα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιός στη σχολή Διαμαντοπούλου, από την οποία αποφοίτησε το 2000.

Πρωταγωνίστησε σε επιτυχημένες σειρές, όπως στις Σαββατογεννημένες (ως ο μαθητής Λαζάρου), στο Όλα του γάμου δύσκολα, στο Safe sex, στο Στο Παρά Πέντε (ως Φώτης Βουλινός). Στο θέατρο έχει παίξει στις Νεφέλες του Αριστοφάνη, Chicago, Joseph, Αλίμονο στους νέους, Η γυνή να φοβήται τον άντρα, Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές, Βίκτωρ-Βικτόρια, Μίκης Θεοδωράκης: μια ζωή Ελλάδα, Mea culpa και στο Ψύλλοι στ' αυτιά στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη, Το όνειρο της διπλανής πόρτας, Blood Brothers. Επίσης, συμμετείχε στη μουσική παράσταση Funny girl δίπλα στη Μιμή Ντενίση. To 2010 αναδείχθηκε νικητής στο τηλεοπτικό show Dancing with the Stars του καναλιού Antenna, μαζί με την συγχορευτή του Έμιλυ. Το 2010-2011 συμμετείχε στο cast του musical RENT, το οποίο αποδόθηκε στα Ελληνικά από τον αγαπημένο φίλο του Γιώργο Καπουτζίδη. Το φθινόπωρο του 2011 συμμετέχει στο θέατρο Σεσουάρ για Δολοφόνους, υποδυόμενος τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ομοφυλόφιλου κομμωτή. Αυτή τη σαιζόν θα συμμετέχει στην παράσταση του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη <<Τα Βαφτίσια>>.

Φιλμογραφία

Η χορωδία του Χαρίτωνα (2005)

Τηλεοπτικές σειρές

Μίλα μου βρώμικα (2009) Mega
Πάρης και Ελένη (2008) ΑΝΤ1
Safe sex: Έμμονες ιδέες (2006) Mega
Στο παρά 5 (2005) Mega
Όλα του γάμου δύσκολα (2004) Alpha
Σαββατογεννημένες (2003) Mega
Παιδιά της γειτονιάς (1999) ΕΤ1
Νυκτερινό δελτίο (1998) ΕΤ1

Τηλεοπτικό θέατρο

Η γυνή να φοβείται τον άνδρα (2003)
Αλίμονο στους νέους (2001)

Θέατρο

Άννυ (2013)
Τα βαφτίσια (2012)
Σεσουάρ για δολοφόνους (2011)
Ψύλλοι στ' αυτιά (2006)
Μίκης Θεοδωράκης, μια ζωή Ελλάδα (2004)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License