- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης (18 Φεβρουαρίου 1951) είναι Έλληνας ροκ μουσικός. Έγινε αρχικά γνωστός ως μπασίστας και τραγουδιστής των Socrates Drank the Conium. Αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 2007 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του, με τίτλο «Το Συγκρότημα». Αδερφός του είναι ο κιθαρίστας Άκης Τουρκογιώργης.[1]

Δισκογραφία
Προσωπικοί δίσκοι

«Τα Μάτια 14» (1986)
«Επεισόδιο» (1988)
«Μόνον Όρθιοι» (1990)
«Πυρ, Γυνή και Rock and Roll» (1991) (με τη Λίνα Μπαμπατσιά)
«Βήματα» (1992)
«Ουφ!» (1998)

Με τους Socrates Drank the Conium

«Socrates Drank the Conium» (1972)
«Taste of Conium» (1972)
«On the Wings» (1973)
«Phos» (1976)
«Waiting for Something» (1980)
«Breaking Through» (1981)
«Plaza» (1984)

Βιβλιογραφία

Το Συγκρότημα (Ιανός, 2007)

Εξωτερικές συνδέσεις

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης στο Discogs

Παραπομπές

Αλεξίου, Γιάννης (14-12-2016). «Αντώνης Τουρκογιώργης - Η τελευταία του συνέντευξη». Όγδοο. Ανακτήθηκε στις 27-05-2017.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News