- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Ο Άγγελος Μαυρόπουλος (1901-5 Μαρτίου 1979) ήταν Έλληνας ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και του κινηματογράφου. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην οπερέτα Πριγκίπισσα δολλαρίων σε ηλικία μόλις 17 ετών. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε κυρίως σε κωμωδίες, σε ρόλους προέδρου δικαστηρίου, δικηγόρου και αστυφύλακα. Κόρη του είναι η επίσης ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου. Κηδεύτηκε στις 6 Μαρτίου 1979 από το Γ΄ Νεκροταφείο.[1]

Φιλμογραφία

Ένας βλάκας και μισός (1959)... πρόεδρος δικαστηρίου
Λαός και Κολωνάκι (1959)... πρόεδρος επιτροπής καλλιστείων
Έγκλημα και Κολωνάκι (1959)
Χριστίνα (1960)... Χρυσόπουλος
Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός (1960)... Ασκαριάδης, δικηγόρος
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος... Κίμων Καρανταούνης
Ο κατήφορος (1961)... πρόεδρος δικαστηρίου
Έξω οι κλέφτες (1961)... Μαυρογένης
Ζητείται ψεύτης (1961)... Μαράτος
Ο Γολγοθάς μιας αθώας (1961)... Αλέξανδρος
Ποτέ δε σε ξέχασα (1962)... Ράνος
Δυο μάνες στο σταυρό του πόνου (1962)
Εταιρία θαυμάτων(1962)... πανεπιστημιακός γιατρός
Ο ίλιγγος (1963)... Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
Τρίτη και 13 (1963)... Στέλιος Μητρόπουλος
Η χαρτοπαίχτρα (1964)... στρατηγός
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)
Εγωισμός (1964)... Αλέκος
Το δόλωμα (1964)... διοικητής ασφάλειας, χωροφυλακής
Κραυγή (1964)... Νάσκος
..Κάτι να καίει(1964)...Χατζηπατέρας
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
Μια τρελλή, τρελλή οικογένεια (1965)... διοικητής αστυνομικού τμήματος
Κορίτσια για φίλημα (1965)... πρόεδρος δικαστηρίου
Ιστορία μιας ζωής (1965)... Παπαδόπουλος
Φωνάζει ο κλέφτης (1965)... Νίκος Χρυσανθακόπουλος
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966)... αστυνομικός διευθυντής τροχαίας
Ραντεβού στον αέρα (1966)... Νικολάου
Η Στεφανία (1966)
Η βουλευτίνα (1966)... Χατζησταύρου
Ευτυχώς τρελάθηκα (Ωνάσης
Σαπίλα και Αριστοκρατία (1967)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Κάτι κουρασμένα παλλικάρια (1967)... Σταματίου
Δημήτρη μου, Δημήτρη μου (1967)... Κλέαρχος Αντωνίου
Αυτή που δε λύγισε (1967)... γυναικολόγος
Τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι (1967)... Δημήτριος Σταματάκης
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)... Μαρκέας
Ο Μικές παντρεύεται (1968)... Αθανασιάδης
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)... πρόεδρος δικαστηρίου
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)...Αλεξιάδης,ανώτερος υπάλληλος υπουργείου προνοίας
Αγάπη για πάντα (1969)
Ο παραμυθάς (1969)... Κώστας
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969)... πρόεδρος δικαστηρίου
Ξύπνα Βασίλη (1969)... γιατρός φρενοκομείου
Η λεωφόρος της προδοσίας (1969)... Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού
Η κραυγή μιας αθώας (1969)... πρόεδρος δικαστηρίου
Να 'τανε το 13 να 'πεφτε σε μας (1970)... Πρόεδρος ΟΠΑΠ
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)... ναύαρχος
Κρίμα το μπόι σου (1970)... διευθυντής φυλακών
Τα ομορφόπαιδα (1971)... Γρηγοριάδης
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972)... Αστυνομικός

Παραπομπές

↑ Ριζοσπάστης, Κηδεύτηκε ο Άγ. Μαυρόπουλος, 7 Μαρτίου 1979 (ΕΒΕ αρχείο σε μορφή .pdf).

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License