< > Αλεξάνδρα Αϊδίνη

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη είναι νεαρή ηθοποιός, γνωστή κυρίως από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Λιβάδι που δακρύζει του Θόδωρου Αγγελόπουλου.


Βίος

Γεννήθηκε στην Ιταλία στις 20 Νοεμβρίου του 1980. Ξεκίνησε σπουδές στο Εθνικό Θέατρο αλλά αποπέμφθηκε καθώς έπρεπε να συμμετέχει στα γυρίσματα της ταινίας του Αγγελόπουλου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής και χορού.


Έργο

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στον θεσμό Shooting Star στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2004. Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά Τελευταία Παράσταση της Ρέινα Εσκενάζυ. Το 2010 συμμετείχε στην παράσταση "Παραμύθι Χωρίς Όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά όπου υποδύθηκε την Ρηνούλα. Ο ρόλος της αυτός της χάρισε μια υποψηφιότητα στα θεατρικά βραβεία Μελίνα Μερκούρη. Τη θεατρική σεζόν 2011-2012 συμμετείχε σε 4 θεατρικές παραστάσεις και μια ταινία. Στην Αντιγόνη, είχε τον ρόλο της Ισμήνης μια παράσταση που περιόδευσε σε όλα τα σχολεία της Αττικής. Στην Αυλή των Θαυμάτων ήταν η Μαρία, μια σύγχρονη Πηνελόπη που περίμενε τον άντρα της να γυρίσει από το ναυτικό. Στου Κουτρούλη τον Γάμο ήταν μια αγγλίδα εκπρόσωπος, ενώ στο Αν Αργήσω Κοιμήσου είχε ρομαντική διάθεση και ξετύλιξε το ταλέντο της στο τραγούδι. Μια φιλική συμμετοχή έκανε και στην παράσταση Πυρκαγιές που ανέβηκε στο Εθνικό. Παράλληλα, η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη "Τρεις Μέρες Ευτυχίας" στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο απέσπασε 4 υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνέντευξη Αλεξάνδρας Αϊδίνη: Επρεπε να ακολουθήσω αυτό που έλεγε η καρδιά μου... http://all4fun.gr/interviews/theater/2543-a-.html

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License