< > Άκης Κλεάνθους

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Άκης Κλεάνθους ήταν τέως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Έζησε από το 1964 μέχρι τις 11 Απριλίου 2011.

Βιογραφία

Ο Άκης Κλεάνθους γεννήθηκε το 1964, στην Αργάκα, στην Πάφο (Κύπρος). Όταν ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά, μετακόμισε στην Νέα Υόρκη για τις σπουδές του. Άρχισε τις σπουδές του στο Baruche College, όπου πήρε πτυχίο στο Marketing Management. Μετά συνέχισε στο Πανεπιστήμιο St John, όπου πήρε το μεταπτυχιακό (M.B.A) στο Quantitative Analysis.

Το 2003, έλαβε τη θέση του Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αξιών, θέση την οποία κατείχε έως τις 20 Φεβρουαρίου, όποτε ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Στις 11 Απριλίου 2011, ο Άκης Κλεάνθους απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών, σε καφετέρια στην Αγλαντζιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν μαζί με 2 δημοσιογράφους και ζητούσε συνέχεια να πάει στην τουαλέτα, λόγω πόνων στο στήθος. Οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να ανοίξουν τη πόρτα, καθώς ο υπουργός βρισκόταν εκεί για πολλή ώρα, αλλά δεν τα κατάφεραν και κλήθηκε η πυροσβεστική. Παρόλο αυτά, βρέθηκε νεκρός.

Πηγές

* "Συγκλονισμός από τον θάνατο Α. Κλεάνθους". Πολίτης. 12 Απριλίου 2011. http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=206730&-V=articles.
* "Ο τέως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Κύπρου, πέθανε ξαφνικά σε ηλικία μόλις 46 ετών". Το Βήμα. 11 Απριλίου 2011. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=394911.
* Βιογραφικό Σημείωμα Άκη Κλεάνθους - Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License