- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου του 1972. Η καταγωγή του είναι από το Αμύνταιο της Φλώρινας. Είναι ιστορικός, πολιτικός, συγγραφέας και εκδότης.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα (3)

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα

Στις 22 Ιουνίου 2009 νυμφεύθηκε την μαέστρο, συνθέτη κλασικής μουσικής[1] και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, Ευγενία Μανωλίδου, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο.

Media frenzy

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Ο Σ. - Α. Γεωργιάδης είναι διευθυντής των εκδόσεων Γεωργιάδη και των περιοδικών «Ελλήνων Ιστορία» και «Ελληνική Αγωγή». Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων, «Οδηγός αρχαίων ελληνικών νομισμάτων» (1992), «Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα: Ο Μύθος καταρρέει» (2002) και «Θεοδώρα Φραντζή: Η Άλωσις».
To 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.
Το 1998, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηρόδοτος 107,4». Αργότερα συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας εκπομπές, τις «Ελληνική Αγωγή» στον «Blue Sky» και «Ελλήνων Έγερσις» στον «Τηλεάστυ», με θέμα τον πολιτικό σχολιασμό και την τηλεπώληση βιβλίων, κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχόμενου.

[2]
Πολιτική σταδιοδρομία

Αρχικά πολιτεύτηκε με το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ.. Υπήρξε υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ. για τη νομαρχία Αθηνών στις νομαρχιακές εκλογές του 2006. [3] Το 2007 και το 2009 εξελέγη βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. Ήταν υποψήφιος του ιδίου κόμματος για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής στις περιφερειακές εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010.[4]
Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε υφυπουργός ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από το κυβερνητικό του αξίωμα. Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κοινοβουλετική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ», παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος.
Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.

Προσωπικές θέσεις

Ο ίδιος δηλώνει οπαδός του δημοκρατικού πολιτεύματος, της άμεσης δημοκρατίας μέσω δημοψηφισμάτων και επισημαίνει πως δεν υπάρχει νομικά τεκμηριωμένο στοιχείο που να τον συσχετίζει με τον ναζισμό και τον φασισμό, όπως του αποδίδεται[5].
Κριτική

Η εκπομπή «Ελλήνων Έγερσις» έχει επικριθεί από δημοσιεύματα αριστερών και κεντρο-αριστερών εφημερίδων [6] [7] [8] , την στήλη Ιός της Ελευθεροτυπίας και Τα Νέα, ως μέσο προώθησης βιβλίων εθνικιστικού έως και φιλοναζιστικού περιεχομένου [9] [10] [11] .
Αξιοσημείωτα γεγονότα

Ο Α. Γεωργιάδης έχει πέσει θύμα εμπρησμού στο βιβλιοπωλείο το οποίο διατηρεί.[12]
Έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά δημοσιογράφων που τον χαρακτήρισαν ακροδεξιό[13].

Σημειώσεις και Παραπομπές

↑ Eugenia Manolides Bio
↑ "Βιογραφικά στοιχεία - Σπυρίδων-'Αδωνις Αθανασίου Γεωργιάδης". Ανακτήθηκε την 21 Φεβ 2012.
↑ Υποψηφιότητες ΛΑ.Ο.Σ για νομαρχιακές, The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 2 Ιουνίου 2006 [1]
↑ ΛΑΟΣ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, Ελευθεροτυπία, 09/09/2010
↑ Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της εκπομπής του[2]
↑ Wall Street Journal (Digital edition), "High-Stakes Move by Greek Leader", 3 Nov. 2011. "... the left-leaning newspaper Eleftherotypia ..."
↑ Garganas Panos (2009) Tributes to Chris Harman, Socialist Review, "Eleftherotypia is the daily paper with the second highest circulation and the most widely read by left wingers.".
↑ Lambert M Surhone et al, (editors) (2010) Ta NEA, VDM Verlag Dr. Mueller AG & Co. Kg. "(Ta NEA) It is a traditional center-left friendly newspaper and has strongly supported PASOK, the Greek Socialist Party in the 1980s and 1990s."
↑ Το κρυφτούλι του κ. Καρατζαφέρη (Ναζιστική προπαγάνδα από το κανάλι του ΛΑ.Ο.Σ. και το ν. 2 του κόμματος), Ο Ιός, Ελευθεροτυπία, 15 Ιουλίου 2006 [3].
↑ Tο καρκινογόνο αντιγριπικό, Γιάννης Η. Χάρης, Τα Νέα, 8 Ιουλίου 2006 [4].
↑ Αποσπάσματα από την εκπομπή τηλεοπτικών πωλήσεων βιβλίων του κ. Γεωργιάδη στο διαδικτυακό τόπο του Ιού [5]
↑ Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων, Περίοδος ΙΒ, Σύνοδος Α', Συνεδρίαση ΠΑ', 7 Φεβρ. 2008.
↑ Ο ΛΑΟΣ και ο ναζισμός του κ. Πλεύρη, Ελευθεροτυπία, 5 Αυγούστου 2006 με την απάντηση των συντακτών[6]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επίσημη ιστοσελίδα

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License