- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ

Ο Κρασανάκης Αδαμάντιος (Μάκης) του Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης (εγγονός του καπετάν Αδάμη Κρασανακη - Κρασαναδάμη, Μάχη Κρήτης και Εθνική Αντίσταση Κρήτης 1941 – 1944) όπου έμαθε και τα πρώτα του γράμματα: Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Αποφοίτησε οικονομολόγος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά/Τμήμα Οικονομικό και μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στο: Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης/ Ινστιτούτο Επιμόρφωσης σε θέματα διοίκησης, Υπουργείο Συντονισμού / Διεύθυνση Κοινωνικών Θεμάτων σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Κέντρο Πανεπιστημιακών Σπουδών (Δήμου Αθηναίων/ Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθηγητές: Μπαμπινιώτης, Χαραλαμπάκης κ.α.) σε θέματα γλώσσας για υπαλλήλους Πτυχιούχους Ανωτάτων Σχολών του Ελληνικού Δημοσίου.

Είναι παντρεμένος με την κ. Αθανασίου Σπυριδούλα, καθηγήτρια φιλόλογο Δ/εκπαίδευσης και εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ως Διευθυντής, ενώ επί σειρά ετών εκλέγεται Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού και μέλος του Α’ Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν Λασιθίου το 2007 και το 2009, ενώ επί σειρά ετών διατέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Λασιθιωτών “Ο Δικταίος” και εκδότης της εφημερίδας «η Δίκτη», Γενικός Γραμματέας της Παγκρητίου Ενώσεως, Α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ.α.

Επίσης είναι εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑ», μιας από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία κρητικές εφημερίδες και συγγραφέας πάμπολλων μελετών και βιβλίων με αντικείμενο τις επιστήμες και τον ελληνικό πολιτισμό, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα, όπως τα εξής:

1.GREEK LANGUAGE 2.GREEK WRITING SYSTEM 3.WHY GREEK LANGUAGE MUST BE AGAIN INTERNATIONAL 4.MACEDONIA, AUTHENTIC HISTORY 5.GREEK HISTORY (The name, the races and history of Greeks) 6.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 7.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (Το ελληνικό σύστημα γραφής είναι το πιο τέλειο και πιο εύκολο του κόσμου. Τέλεια μάθηση μόλις σε 30’) 8.ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ 9. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ 10. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ 11. ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 12. ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ 13. Η ΣΠΑΡΤΗ 14. Η ΑΘΗΝΑ 15. Η ΘΗΒΑ 16. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Το όνομα, η καταγωγή και η αυθεντική ιστορία των Μακεδόνων) 17. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (Το όνομα, η καταγωγή και η ιστορία των Ελλήνων) 18. ΚΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (Το όνομα, η καταγωγή και η ιστορία των Κρητών) 19. ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 20. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 21. ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 22. ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ & ΓΡΑΦΗ 23. ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ κ.α. 24. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 25. ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ 26. ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Τα βιβλία του κ. Κρασανάκη για την ελληνική γλώσσα και ελληνική γραφή έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με τις αρ. πρωτ. Γ1/4/3-2-1992 και Γ2/1105/12-2-1992 αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας (ύστερα από πρόταση των Δ/νσεων Σπουδών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης), για αγορά προς εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών όλων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδος.

Επίσης ο κ. Κρασανακης έχει τιμηθεί με χρυσή πένα, τιμητικά διπλώματα και πλακέτες για την πολύτιμη προσφορά του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και για το συγγραφικό του έργο από πάρα πολλούς φορείς: Παγκρήτια Πολιτιστική Εταιρεία, Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, Σύλλογο Κρητών Αγ. Παρασκευής, Σύλλογο Λασιθιωτών «ο Δικταίος» δυο φορές, Παγκρήτια Ένωση - Συνέδριο όπου γης Κρητών, Ένωση Συντακτών Κρητικού Τύπου κ.α.

Βιογραφία Μιχαλης Μιχελακης Δημοσιογραφος Παγκρητια Νεα & Κρητική ματια 6938741090

* Το ελληνικό σύστημα γραφής: η ελληνική γραφή είναι η πιο εύκολη και η πιο τέλεια του κόσμου)

* Η Ελληνική γλώσσα & γιατί πρέπει και πάλι να γίνει διεθνής

* Συντακτικό Ελληνικής γλώσσας

* Επιστημονική γλωσσολογία

* Κρητική Ιστορία: το όνομα, η καταγωγή και η Ιστορία των Κρητών

* Ελληνική Ιστορία: το όνομα, η καταγωγή και η Ιστορία των Ελλήνων

* Η Ναυτική Ιστορία του Ελληνικού Έθνους

* Νομισματική Ιστορία

* Ήθη και Έθιμα της Κρήτης

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

* Προσωπικός ιστότοπος του Αδαμάντιου Κρασανάκη

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License