- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Αιγέας ήταν βασιλιάς της Αθήνας στην ελληνική μυθολογία. Από αυτόν πήρε το όνομα του το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Αιγέας έπεσε από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και πνίγηκε στη θάλασσα αυτή.


Πιο συγκεκριμένα οι Αθηναίοι που εως τότε είτω υπόδουλοι εις τον Μίνωα και ήταν αναγκασμένοι κάθε χρόνο να στέλνουν 7 ανθρώπους στον Μινόταυρο ώς θυσία έστειλαν μια αποστολή με ηγέτη τον Θησέας να τον σκοτώσει. Ο Βασιλεύες Αιγέας τους είχε δώσει την εντολή όταν επιστρέφουν εαν φέρουν την αποστολή εις πέρα να σηκώσουν λευκά πανιά και αν όχι να υψώσουν τα μαύρα με τα οποία και είχα αναχωρήσει. Πάνω στην χαρά τους που κατάφεραν να φονεύσουν τον Μινόταυρο ξέχασαν να εναλάξουν τα πανιά και έτσι βλέποντας ο Βασιλιάς τα μαύρα πανιά απελπίστηκε που για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να απελευθερώσει την Αθήνα επίδηξε εις το κενό απο τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τιμής ενεκεν ονομάστηκε και το πέλαγος κατα το όνομα του.

Ελληνική μυθολογία

Ελλάδα

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License