- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Το κρέας τύπου γκοτζίλα είναι ένας αστικός μύθος για τα κρέατα που σερβίρει ο Ελληνικός Στρατός στο συσσίτιό του. Πολύ συχνά οι στρατευμένοι αναφέρονται σ΄ αυτό και ως "γκοτζιλάκι" για το συσκευασμένο ζαμπονάκι χαμηλής θρεπτικής αξίας -αλλά υψηλό σε λιπαρά- που σερβίρεται συνήθως στο βραδινό, με αυγά ή πατάτες[1]. Ο όρος "γκοτζίλα" προφανώς είναι δάνειο από τέρατα τύπου Κινγκ Κονγκ κ.λπ.

Μύθος

Τα κατεψυγμένα σε βαθειά κατάψυξη κρέατα που διατηρεί ο Ε.Σ. σαν απόθεμα για καιρό πολέμου, σταδιακά δίνονται στις μονάδες και αναπληρώνονται με νέες παραλαβές. Η ψύξη των κρεάτων είναι πολλές φορές μακροχρόνια και έτσι δημιουργούνται μύθοι για την παλαιότητα τους. Πολλές φορές οι στρατευμένοι αναφέρονται σε σφραγίδες "Αργεντινής" που είδαν πάνω στα κρέατα με ημερομηνίες προ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πράγμα αδύνατο και ανυπόστατο σύμφωνα με την κοινή λογική. Επίσης πολλά σχόλια είχε προκαλέσει και το μέγεθος των τεμαχίων των κρεάτων αυτών.

Σήμερα

Σήμερα ο Ε.Σ. διαθέτει πιο σύγχρονα μαγειρεία και σταδιακά συγκέντρωσε τις δυνάμεις του σε πιο ευέλικτες μονάδες με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης.

Παραπομπές

1. ↑ Ορισμός στο slang.gr

Εκφράσεις

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License