- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ταγκό 2001 είναι ο τίτλος μίας ελληνικής κινηματογραφικής ρομαντικής ταινίας, του 1973, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, σενάριο Λάζαρου Μοντανάρη, παραγωγή Καραγιάννης-Καρατζόπουλος με πρωταγωνιστές τους Λάκη Κομνηνό, Βαγγέλη Βουλγαρίδη, Έρικα Ραφαέλ, Ντόροθυ Μουρ, Γιώργο Μοσχίδη και Δημήτρη Μπισλάνη.


Υπόθεση της ταινίας

Ένα πλουσιόπαιδο, ο Ιωακείμ (Βαγγέλης Βουλγαρίδης) δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την σεξουαλική του ανικανότητα, θαμώνας του κλαμπ Ταγκό είναι ο άνθρωπος που τον εκμεταλλεύονται εύκολα όλοι οι άλλοι. Το πρόβλημα του τον έχει οδηγήσει στο να αυτοικανοποιείται κινηματογραφώντας με την κάμερα του πίσω από ένα καθρέπτη της κρεβατοκάμαρας του διάφορες ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριών. Αποφασίζει να δανείσει τα κλειδιά της βίλας του στη Ροζίτα (Ντόροθυ Μουρ) μία λεσβία που καλεί και μία φίλη της επίσης λεσβία την Ιωάννα (Έρικα Ραφαέλ). Ο εραστής της τελευταίας και αρχηγός της παρέας ο Στάθης (Λάκης Κομνηνός), τις συλλαμβάνει επ'αυτοφόρω να κάνουν λεσβιακό έρωτα και ενώ καυγαδίζουν, σκοτώνει κατά λάθος τη Ροζίτα. Ο Ιωακείμ ωστόσο χωρίς να το θέλει κινηματογράφησε τη σκηνή πίσω από έναν καθρέφτη και τα πράγματα θα πάρουν μια απροσδόκητη, περίεργη, νοσηρή, αστυνομική τροπή.


Άλλες πληροφορίες

Η ταινία κόπηκε από την προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1973.

Η μουσική είναι του Γιάννη Σπανού και τραγουδάει ο Δάκης

Η ταινία προβλήθηκε και στο εξωτερικό με τον τίτλο Tango of Perversion

Διάρκεια: 93 λεπτά

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Οργανισμός Καραγιάννης - Καρατζόπουλος

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License