- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο γεροντοκόρος είναι τίτλος ελληνικής κωμωδίας της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος του 1967 σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, με πρωταγωνιστές τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Μάρω Κοντού.

Ο γεροντοκόρος(*)

Υπόθεση

Ο Θανάσης Μπαρούτσος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) διευθύνει ένα γραφείο αντιπροσωπειών και είναι εκ πεποιθήσεως εναντίον του γάμου. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ευέξαπτος και διαπληκτίζεται συνεχώς με τον υπάλληλό του (Σταύρο Ξενίδη) και την οικιακή βοηθό του (Δέσποινα Στυλιανοπούλου). Εκτός αυτών, νιώθει μια υπερβολική νοσοφοβία και ενοχλεί συχνά το γιατρό του για ασήμαντους λόγους.

Η Νανά (Πόπη Λάζου), εξαδέλφη του Θανάση, πιστεύει ότι η αιτία της κακοθυμίας του εξάδελφού της είναι η έλλειψη συντρόφου. Γι' αυτό, συνεννοείται με τη φίλη της Μαίρη Αγγελίδου (Μάρω Κοντού), σε μια προσπάθεια να του αλλάξει πεποίθηση. Ο Θανάσης προσλαμβάνει ως δακτυλογράφο την Μαίρη, η οποία αρχικά παρουσιάζεται ως ομοϊδεάτισσά του σχετικά με τον γάμο. Όμως, σταδιακά εκείνη καταφέρνει να κάμψει αυτή του τη στάση. Τελικά, ο Θανάσης ερωτεύεται τη Μαίρη και έτσι οι δυό τους, μετά από μία σύντομη ρήξη στη σχέση τους, καταλήγουν να είναι μαζί.
Άλλες πληροφορίες

Η ταινία έκοψε 340.868 εισιτήρια κατά την πρώτη της προβολή στους κινηματογράφους της Αθήνας και του Πειραιά, κατατασσόμενη στην 10η θέση ανάμεσα στις 117 ελληνικές ταινίες που προβλήθηκαν την κινηματογραφική περίοδο 1966–67.

Ο γεροντοκόρος
Σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος
Παραγωγή Καραγιάννης - Καρατζόπουλος
Σενάριο Γιώργος Κατσαμπής
& Λάκης Μιχαηλίδης
Πρωταγωνιστές Λάμπρος Κωνσταντάρας,
Μάρω Κοντού,
Σταύρος Ξενίδης,
Ορφέας Ζάχος,
Γιώργος Μούτσιος,
Πόπη Λάζου,
Κώστας Πρέκας,
Δ. Στυλιανοπούλου κ.α.
Πρώτη προβολή 1967
Μουσική Βασίλης Βασιλειάδης
Διάρκεια 88 λεπτά
Γλώσσα Ελληνικά
Σελίδα IMDb
Σελίδα Cine.gr

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License