- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Υπόθεση

Ένας φαντασμένος επιχειρηματίας ευκατάστατος και επιτυχημένος μεν, αλλά που του αρέσει να φαίνεται πιο πάνω από ότι πραγματικά είναι, με μια κόρη σε ηλικία γάμου και με μια γραμματέα με την οποία έχουν και ερωτική σχέση - παρόλο που τα έχει και με μια χαζοχαρούμενη κοπελίτσα - , και η οποία προσπαθεί να τον προσγειώνει στην πραγματικότητα, από ένα λάθος νομίζει πως στο κτήμα του στα Μεσόγεια της Αττικής υπάρχει πετρέλαιο. Με την επιπολαιότητα που τον διακρίνει μπλέκει με έναν απατεώνα που του τρώει λεφτά, ιδρύει εταιρεία πετρελαιοειδών και προσλαμβάνει υπαλλήλους και μάλιστα ανθρώπους που τους δελεάζουν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους και να έρθουν σε αυτόν. Συγχρόνως προξενεύει την κόρη του με ένα ανόητο πλουσιόπαιδο - χωρίς να ξέρει ότι η κόρη του έχει δεσμό με ένα σοβαρό παιδί - γιατί βρίσκει πως ο γάμος αυτός της ταιριάζει πιο πολύ, παρόλο που η μητέρα του είναι μια λαϊκή γλωσσοκοπάνα. Σύντομα όμως θα φανεί η αλήθεια, ότι δηλαδή το χωράφι δεν έχει πετρέλαιο, αυτός θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα, θα επιτρέψει το γάμο της κόρης του με αυτόν που αγαπάει και θα επιστρέψει στην αγκαλιά της αγαπημένης του γραμματέως.

Ο φαντασμένος (*)

Σχόλια

Η συνεργασία του Λάμπρου Κωνσταντάρα με τον Φιλ. Φίνο ξεκίνησε το 1939 με την ταινία Το Τραγούδι του Χωρισμού, την μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε ο Φίνος πριν καν ιδρύσει την Φίνος Φιλμ και τελείωσε με αυτήν την ταινία. Ήταν η εποχή που το πετρέλαιο ήταν πολύ της μόδας στην Ελλάδα σαν θέμα συζήτησης, γιατί είχαν βρεθεί κοιτάσματα στο βόρειο Αιγαίο. Μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του Στράτου Διονυσίου στον ελληνικό κινηματογράφο σε αυτήν την ταινία, όπου ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ξανασυναντά την παρτενέρ του στο Κάτι κουρασμένα παλικάρια, Μπέτυ Αρβανίτη.

Ο Φαντασμένος
Σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος
Παραγωγή Φίνος Φιλμ
Σενάριο Ανδρέας Βλασσόπουλος
Πρωταγωνιστές Λάμπρος Κωνσταντάρας,
Μπέττυ Αρβανίτη,
Κώστας Ρηγόπουλος,
Νόρα Κατσέλη,
Μίτση Κωνσταντάρα
Πρώτη προβολή 8 Οκτωβρίου 1973
Μουσική Μίμης Πλέσσας
Γλώσσα Ελληνικά

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License