Η Συμμορία των Δεκατριών


To Ocean's Thirteen (ελλ. τιτλος Η Συμμορία των Δεκατριών) είναι μια ταινία Αμερικανικής παραγωγής του 2007, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντεμπεργκ και με ενα εντυπωσιακό σύνολο πρωταγωνιστών, μεταξύ των οποίων οι Τζωρτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Μπέρνι Μακ, Έλιοτ Γκουλντ και Αλ Πατσίνο. Η ταινία αποτελεί την τρίτη στη σειρά με τις περιπέτειες του κεντρικού ήρωα, Ντάνι Όσεαν, μετά τα Ocean's Eleven (2001) και Ocean's Twelve (2004). Τα γυρίσματα της ταινίας είχαν ξεκινήσει από τις 6 Ιουλίου του 2006 στο Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες. Η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στις 24 Μαΐου 2007 στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ στην Ελλάδα η ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες στις 7 Ιουνίου.

Περίληψη
Προειδοποίηση για αποκάλυψη πλοκής: Ακολουθούν λεπτομέρειες της υπόθεσης ή του τέλους.

Ο Reuben Tishkoff (Έλιοτ Γκουλντ) κάνει το λάθος να συνεργαστεί για το χτίσιμο ενός ξενοδοχείου με τον αδίστακτο επιχειρηματία Willy Bank (Αλ Πατσίνο) και τελικά καταλήγει στο νοσκοκομείο μετά από καρδιακή προσβολή. Ο Ντάνι Όσεαν προσπαθεί να μεσολαβήσει για να βοηθήσει το φίλο του να ανακτήσει το μερίδιο του στο ξενοδοχείο αλλά δεν τα καταφέρνει. Έξι μήνες αργότερα το ξενοδοχείο-καζίνο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και ο Ντάνι Όσεαν με την παρέα του αποφασίζουν να εκδικηθούν.
Οι αποκαλύψεις της πλοκής τελειώνουν εδώ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Η Συμμορία των Έντεκα ( Ocean's Eleven)

Αλφαβητικός κατάλογος

<--- Search --->

<-- Logo -->

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

<-- Movies -->