Μ'αγαπά, δεν μ'αγαπά


Μ'αγαπά, δεν μ'αγαπά (αγγλικά: He loves me, He loves me not, γαλλικά: A la folie... pas du tout) είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Λετίσια Κολομπάνι. Πρωταγωνιστεί η Ωντρέ Τοτού στο ρόλο της Ανζελίκ.

Η Ανζελίκ είναι μια γλυκύτατη κοπέλα με συγκεκριμένες απόψεις για την αγάπη. Πολύ συγκεκριμένες όμως και με τη μορφή του παντρεμένου καρδιολόγου Λόικ, ο οποίος περιμένει να γίνει πατέρας και δεν έχει ακριβή γνώση της κατάστασης που βιώνει η ερωτευμένη κοπέλα. Το ανεξέλεγκτο πάθος θα την κάνει να προσπαθήσει να ξεπεράσει καθετί που στέκεται εμπόδιο στην ευτυχία τους. Η εμμονοληπτική προσήλωση της δεν έχει όρια και την καθοδηγεί σε ακατάσχετα ψεύδη, προδοσίες, ακόμα και στο έγκλημα. Ένα πάθος που οδηγεί κυριολεκτικά στην κόλαση.

Πλοκή

Η Ανζελίκ είναι μια άριστη φοιτήτρια καλών τεχνών που έχει κερδίσει μια υποτροφία με τους εξαιρετικούς πίνακες της.Παράλληλα έχει μια θέση εργασίας με μερική απασχόληση σε ένα καφενείο μαζί με την φίλη της Ελοίζ και έχει αναλάβει να προσέχει το σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας η οποία λείπει σε διακοπές στις Η.Π.Α. Ο φίλος της Ανζελίκ, Ντέιβιντ την πολιορκεί χωρίς να τον νοιάζει η σχέση της με τον παντρεμένο καρδιολόγο Λόικ, αλλά η Ανζελίκ επιμένει ότι θα χωρίσει.

Όταν η γυναίκα του Λόικ, η Ρασέλ αποβάλλει το μωρό που περιμένανε το ζευγάρι χωρίζει και η Ανζελίκ βρίσκει την ευκαιρία να οργανώσει ένα ταξίδι στην Ιταλία για να το γιορτάσουν. Όμως όταν αυτή πάει στο αεροδρόμιο αυτός δεν έρχεται χωρίς να δώσει σημεία ζωής, έχοντας επιλέξει να διορθώσει τα πράγματα με την γυναίκα του. Αυτό πλήγωσε την Ανζελίκ η οποία πέφτει σε κλινική κατάθλιψη. Χάνει την υποτροφία της από την σχόλη της, την δουλεία της και κλείνεται στο σπίτι περιμένοντας τηλεφώνημα του Λόικ. Ένα βράδυ η Ανζελίκ πληροφορήθηκε από τις ειδήσεις ότι η μια ασθενής έκανε μήνυσε τον Λόικ για ξυλοδαρμό πήγε να την βρει και τελικά πεθαίνει από μια λογομαχία μιας και έπασχε από την καρδιά της. Το επόμενο πρωί η αστυνομία συλλαμβάνει τον καρδιολόγο έξω από το γραφείο του. Η Ανζελίκ πήγε να τον βρει αλλά την πρόλαβε η σύζυγος του η οποία πρόλαβε να τον φιλήσει με αποτέλεσμα να τους δει και αργότερα στο σπίτι να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας ανοίγοντας το γκάζι.

Στο σημείο αυτό η ταινία γυρίζει πίσω στην αρχή και από εκεί βλέπουμε την μεριά του Λόικ.

Ο Λόικ λαμβάνει ένα λευκό τριαντάφυλλο και υποθέτει ότι το έστειλε η γυναίκα του. Σε μία δεξίωση που γίνεται αργότερα το βράδυ ο Λόικ συναντά την Ανζελίκ και μαθαίνει ότι είναι η νέα τους γειτόνισσα. Ωστόσο ο Λόικ συνεχίζει να λαμβάνει μηνύματα χωρίς να ξέρει ποια τα στέλνει. Κάποια στιγμή πληροφορείτε ότι η γυναίκα του αποβάλλει το μωρό τους επειδή της επιτέθηκε ένας μηχανόβιος.Νωρίτερα στην ταινία εμφανίστηκε η Ανζελίκ με ένα τραύμα στο χέρι της επειδή έπεσε την ώρα που οδηγούσε τη μηχανή της φίλης της.

Ο Λόικ πιστεύει ότι αυτή που κρύβεται πίσω από όλα αυτά είναι η Σόνια Ζάσμιν μια από τις ασθενείς του. Όταν την συναντά στο γραφείο του βιαιοπραγεί εναντίων της και εκείνη του έκανε καταγγελία για ξυλοδαρμό. Μια μέρα αργότερα συλλαμβάνεται επειδή τον υποπτεύτηκαν ως τον κύριο ένοχο για τον φόνο της Σόνια Ζάσμιν. Τελικά τον αφήνουν ελεύθερο γιατί δεν ήταν αυτός ο δολοφόνος.

Το ίδιο βράδυ πυροσβεστική κατέφθασε έξω από το σπίτι της Ανζελίκ για να την προλάβουν από το θάνατο. Ο Λόικ πρόφτασε να την δει και της έδωσε το φιλί της ζωής και την έσωσε. Εκείνη πίστευε ότι το έκανε από αγάπη για εκείνην. Αργότερα το βράδυ ο Λόικ αφού είχε μια σύντομη κουβέντα μαζί της, κατάλαβε ότι αυτή έστελνε όλα αυτά τα δώρα και τις κάρτες. Βρίσκει την ευκαιρία να μπει σπίτι της το οποίο ήταν σε κρίση. Στο δωμάτιο της βρήκε ένα πορτραίτο το δικό και κατάλαβε ότι αυτή βρισκόταν πίσω από όλα αυτά.

Μια μέρα η Ανζελίκ πήγε να βρει τον Λόικ στο ιατρείο του. Εκείνος της είπε ότι δεν ζήσανε τίποτε και ότι όλα από το μυαλό της τα έβγαλε. Την στιγμή που γυρνάει την πλάτη του για να κατέβει της σκάλες η Ανζελίκ τον τραυματίζει βαριά χτυπώντας τον στο κεφάλι. Στην συνέχεια αυτή διαγνώστηκε ότι πάσχει από Ερωτομανία και καταλήγει σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Πέντε χρόνια αργότερα ο Λόικ συνέχισε τη δική του ζωή και η Ανζελίκ βγαίνει από το ψυχιατρείο. Ο καθαριστής εντόπισε ένα πορτραίτο του Λόικ πίσω από την ντουλάπα του δωματίου της φτιαγμένο από τα χάπια της τα οποία τόσα χρόνια δεν έπαιρνε.

Ηθοποιοί

Ωντρέ Τοτού στο ρόλο της Ανζελίκ.
Σαμουέλ Λε Μπίαν στο ρόλο του Λόικ.
Ισαμπέλ Καρέ στο ρόλο της Ρασέλ
Σόφι Γκουιλέμη στο ρόλο της Έλοιζ
Κλέμεντ Σιμπόνη στο ρόλο του Ντέιβιντ.

Αλφαβητικός κατάλογος

<--- Search --->

<-- Logo -->

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License