Σάρκα και Αίμα


Το Flesh & Blood (ελλ. τίτλος Σάρκα και Αίμα) είναι μια ιστορική περιπέτεια Αμερικανικής παραγωγής του 1985, σε σκηνοθεσία Πολ Βερχόφεν και με πρωταγωνιστές τους Ρούτγκερ Χάουερ και Τζένιφερ Τζέισον Λι.

Είναι η πρώτη ταινία του Βερχόφεν μετά το πέρασμα του στο Χόλυγουντ ενώ ο τίτλος έιναι μια σαφής αναφορά στο μοτίβο "Σεξ και Βία", θέμα που αποτελεί άλλωστε σημά κατατεθέν του Ολλανδού σκηνοθέτη. Το σενάριο είναι εν μέρει βασισμένο σε αχρησιμοποίητο υλικό από την Ολλανδική τηλεοπτική σειρά Floris, που αποτέλεσε το ντεμπούτο τόσο του Πολ Βερχόβεν όσο και του Ρούτγκερ Χάουερ.

Περίληψη
Προειδοποίηση για αποκάλυψη πλοκής: Ακολουθούν λεπτομέρειες της υπόθεσης ή του τέλους.

Το 1501 κάπου στην Δυτική Ευρώπη, η οποία μαστίζεται από την πανούκλα, μια ομάδα μισθοφόρων ταπεινής καταγωγής με αρχηγό το Μάρτιν πολεμάει στο πλευρό του ευγενή Αρνολφίνι που αγωνίζεται να ξαναπάρει το κάστρο του πίσω, και αφού τους έχει υποσχεθεί μια τεράστια αμοιβή. Ο Αρνολφίνι προδίδει τους μισθοφόρους και εκέινοι αποφασίζουν να εκδικηθούν. Επιτίθενται σε ένα καραβάνι του οποίου ηγείται ο γιος του ευγενή, Στίβεν, και το κλέβουν. Σε μία από τις άμαξες ταξιδεύει η Άγκνες, αρραβωνιαστικιά του Στίβεν, την οποία απαγάγουν κατά λάθος. Η Άγκνες γίνεται το ταίρι του Μάρτιν και η ομάδα των μισθοφόρων αποφασίζει να επιτεθεί σε ένα κάστρο, αγνοώντας οτι ο στρατός του Αρνολφίνι είναι στο κατόπι τους.
Οι αποκαλύψεις της πλοκής τελειώνουν εδώ.

Διανομή

* Ρούτγκερ Χάουερ - Μάρτιν
* Τζένιφερ Τζέισον Λι - Άγκνες
* Jack Thompson - Χόκγουντ
* Tom Burlinson - Στίβεν
* Σούζαν Ταϊρέλ - Σελιέν
* Μπρούνο Κίρμπι - Ορμπέκ
* Ronald Lacey - Καρδινάλιος

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Αλφαβητικός κατάλογος

<--- Search --->

<-- Logo -->

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

<-- Movies -->