Η Σκλάβα της ΑγάπηςΗ Σκλάβα της Αγάπης (Experiment Perilous), γνωστό και ως Πείραμα στον Κίνδυνο είναι ο τίτλος αμερικάνικης μελοδραματικής ταινίας του 1944 με πρωταγωνίστρια την Χέντι Λαμάρ. Ήταν υποψήφιο για το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης εσωτερικής διακόσμησης.

Πλοκή

Το έργο διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα. Το 1903, ο Δόκτωρ Χάντινκτον Μπέιλι (Τζωρτζ Μπρεντ) γνωρίζεται με μια ηλικιωμένη κυρία κατά την διάρκεια του ταξιδιού του με το τρένο. Προορισμός της γηραιάς κυρίας είναι ο αδερφός της ο Νικ και η νεαρή σύζυγός του, η Αλλίδα. Ο Μπίλι συνεχίζει το ταξίδι του, και κατά την διαμονή του στην Νέα Υόρκη μαθαίνει ότι η κυρία που γνώρισε στο τρένο πέθανε απρόοπτα, ενώ κάνει την γνωριμία με το εν λόγω ζεύγος. Η συμπεριφορά του Νικ του φαίνεται ύποπτη, επειδή μεταχειρίζεται τη γυναίκα του με ιδιαίτερα ζηλότυπο τρόπο. Ο Μπέιλι ερωτεύεται την Αλλίδα (Χέντι Λαμάρ) και αποφασίζει να την σώσει από τα χέρια του συζύγου της. Η σκηνή της πάλης που ακολουθεί, μέσα σε ένα ενυδρείο, με γυαλιά που σπάζουνε, νερά που παφλάζουν και ψάρια που σπαρταρούν είναι μια από τις πιο περίφημες σκηνές του Χόλυγουντ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Experiment Perilous Παρουσίαση του έργου από το Senses of Cinema.

Αλφαβητικός κατάλογος

<--- Search --->

<-- Logo -->

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License