Ο Αυτοκράτορας έχει Κέφια


Ο Αυτοκράτορας έχει Κέφια (Αγγλικά:The Emperor's New Groove) είναι μια Αμερικάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures που προβλήθηκε πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2000. Η ταινία είναι κωμωδία που συνδυάζει το παιδικό με το ενήλικο χιούμορ. Το 2005 κυκλοφόρησε συνέχεια με τίτλο Ο Κρόνκ έχει Κέφια και το 2006 προβλήθηκε στην τηλεόραση μια σειρά με τίτλο Ο Αυτοκράτορας πάει Σχολείο.

* Σκηνοθεσία:Μάρκ Ντίνταλ
* Χώρα:Ηνωμένες Πολιτείες
* Πρώτη προβολή:
15 Δεκεμβρίου 2000, 30 Μαρτίου 2001
* Κόστος παραγωγής: $ 100 εκατομμύρια
* Εισπράξεις: $ 169,327,687


Σενάριο

Ο Κούζκο ένας νεαρός και εγωιστής αυτοκράτορας θέλει να ξεπιστώσει ενα χωριάτη τον Πάτσα και τους συγχωριανούς του για να φτιάξει εκεί το εξοχικό του. Παράλληλα απολύει την αυτοκρατορική του σύμβουλο Ύζμα και αυτή μαζί με τον αδέξιο βοηθό της Κρονκ προσπαθεί να τον βγάλει απ' τη μέση. Αυτή προσπαθεί να τον δηλητηριάσει αλλά ο βοηθός της κατα λάθος μπερδεύει τα φίλτρα και αντί να δηλητηριαστεί ο Κούζκο μεταμορφώνεται σε λάμα. Έτσι ο Κρονκ βάζει τον Κούζκο σ' ένα σακίδιο αλλά αυτό καταλήγει στο καρότσι του Πάτσα και έπειτα στο χωριό του. Τώρα ο Πάτσα πρέπει να κάνει τον Κούζκο ν' αλλάξει γνώμη και οι δυο να συνεργαστούν και να γυρίσουν στο παλάτι ώστε ο Κούζκο να βρεί το φίλτρο που θα τον κάνει ξανά άνθρωπο και ν' αντιμετωπίσουν την Ύζμα η οποία θέλει να ξεφορτωθεί μια και καλή τον Κούζκο.

Ηθοποιοί

Χαρακτήρας Αυθεντική έκδοση Ελληνική μεταγλώττιση
Κούζκο Ντέιβιντ Σπέιντ Παντελής Καναράκης
Πάτσα Τζον Γκούντμαν Τάσος Κωστής
Ύζμα Έρθα Κίτ Χρυσούλα Διαβάτη
Κρόνκ Πάτρικ Γουόρμπουρτον Γιάννης Στεφόπουλος
Τσίτσα Γουέντι Μάλικ Ιφιγένεια Σταϊκου
Τίπο Τζέιμς Λόπεζ Θοδωρής Τσάκωνας
Τσάκα Κελυάν Κέλσο Βασιλεία Περόγλου
Σερβιτόρα Πάτι Ντάτς Βίλμα Τσακίρη
Τραγουδιστής Τομ Τζόουνς Άλεξ Παναγής

Αλφαβητικός κατάλογος

<--- Search --->

<-- Logo -->

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License