Η κούκλα του σατανά


Η κούκλα του σατανά (τίτλος στα Αγγλικά: Child's Play) είναι κινηματογραφική ταινία Αμερικανικής παραγωγής 1988. Ανήκει στην κατηγορία θρίλερ/τρόμου και προβλήθηκε στις Αμερικανικές αίθουσες στις 9 Νοεμβρίου 1988. Σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Don Mancini ενώ ο Tom Holland υπογράφει τη σκηνοθεσία. Η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, ωθώντας τους παραγωγούς να δημιουργήσουν τη συνέχεια της με τίτλο: Η κούκλα του σατανά 2 (1990). Ακολούθησαν οι ταινίες "Η κούκλα του σατανά 3"(1991), "Η νύφη του Τσάκι"(1998) και "Ο γιός του Τσάκι" (2004).

Περίληψη
Προειδοποίηση για αποκάλυψη πλοκής: Ακολουθούν λεπτομέρειες της υπόθεσης ή του τέλους.

Λίγο πριν πεθάνει, ο διάσημος στραγγαλιστής Τσάρλς Λη Ρέι (Τσάκι), μεταφέρει την ψυχή του στο σώμα μιας κούκλας προορισμένη για παιδικό παιχνίδι. Η κούκλα αυτή αγοράζεται απο μια μητέρα ως δώρο για τα εξάχρονα γενέθλια του γιού της. Απο την πρώτη ημέρα, η κούκλα ζωντανεύει και δολοφονεί την μπέϊμπι-σίτερ του αγοριού. Ακολουθούν αρκετές δολοφονίες που διαπράττει ο Τσάκι αναζητώντας ταυτόχρονα κάποιο ανθρώπινο σώμα για να μεταφέρει την ψυχή του.
Οι αποκαλύψεις της πλοκής τελειώνουν εδώ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Η κούκλα του σατανά στο IMDb

Αλφαβητικός κατάλογος

<--- Search --->

<-- Logo -->

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

<-- Movies -->