Δαίμονες των κυμάτων


Δαίμονες των κυμάτων (πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά Captains Courageous) είναι ο τίτλος μιας ναυτικής περιπέτειας, αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Βίκτωρ Φλέμινγκ. Πρωταγωνιστές της ταινίας αυτής του 1937 είναι οι Σπένσερ Τρέισι, Μέλβιν Ντάγκλας, Λάιονελ Μπάριμορ και Φρέντι Μπαρθόλομιου. Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χένρι Τζέιμς Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, χάρισε στο Σπένσερ Τρέισι το πρώτο του όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου.

Υπόθεση

Ο Χάρβεϊ Τσέιν (Φρέντι Μπαρθόλομιου) είναι ένα πλούσιο και κακομαθημένο δεκάχρονο σχολιαρόπαιδο, το οποίο λόγω του γεγονότος ότι έχει μεγαλώσει μόνο του σ'ένα σπίτι γεμάτο υπηρέτες κι ένα πατέρα (Μέλβιν Ντάγκλας) που είναι συνεχώς απών λόγω των επιχειρήσεων του, νομίζει ότι μπορεί να εξαγοράσει τους πάντες και τα πάντα. Όταν κάποια στιγμή ο καυχησιάρης μικρός προσπαθεί να δωροδοκήσει έναν απ'τους καθηγητές του, ο διευθυντής του σχολείου προτείνει στον πατέρα του, να περάσουν οι δυό τους λίγο χρόνο μαζί με σκοπό να δημιουργήσουν το δεσμό πατέρα γιού που λείπει από τη ζωές τους. Όταν όμως οι δυό τους ξεκινάνε για να πάνε ταξίδι στην Ευρώπη, ο μικρός πέφτει στη θάλασσα και τον σώζει ένας πορτογάλος ψαράς ο Μάνουελ (Σπένσερ Τρέισι). Ο Μάνουελ πηγαίνει το μικρό στο ψαροκάικο που δουλεύει και μεταξύ των δυό τους δημιουργείται ο δεσμός που ο Χάρβεϊ δεν κατάφερε να δημιουργήσει με τον πατέρα του. Ο Χάρβεϊ βλέπει το Μάνουελ σαν πατέρα και μέντορά του κι η μεταμόρφωσή του αρχίζει.

Αλφαβητικός κατάλογος

<--- Search --->

<-- Logo -->

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License