ART

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Η Μπρίσμπεϊν Ρόαρ[1] (αγγλικά: Brisbane Roar FC) είναι αθλητικός σύλλογος της Αυστραλίας. Ιδρύθηκε το 1957 με το όνομα Αθλητικός Σύλλογος Χολλάνδια Ινάλα και αργότερα, επειδή ήταν η μοναδική ομάδα στην επαρχία του Κουΐνσλαντ ονομάστηκε σε Κουίνς Λάντ Ροαρ και από τις 5 Μαΐου μετονομάστηκε στο τελικό της όνομα δηλαδή σε Μπρισμπέιν Ρόαρ.

Έδρα της είναι το Λανγκ Παρκ, γνωστό και ως Στάδιο Σάνκορπ με 52,500 θέσεις. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της, είναι από την Ελλάδα και ονομάζεται Άγγελος Ποστέκογλου ο οποίος στα 5 του μετανάστευσε με τους γονείς του στην Αυστραλία.

Ιστορία
Στάδιο

Το στάδιο της, το Σάνκορπ Στάντιουμ η αλλιώς Λανγκ Παρκ, άρχισαν τις εργασίες του, το 1911 και τέλειωσαν το 1914. Το αρχικό τους όνομα ήταν το Λανγκ Παρκ που προέρχεται από τον πολιτικό και συγγραφέα, Τζον Ντάνμορ Λανγκ. Το 1953 στην Αυστραλία, το κυρίαρχο άθλημα τους αλλά και χόμπι, ήταν το Ράγκμπι όπου σχηματίστηκε η αθλητική ομάδα ράγκμπι του Μπρισμπέιν. Αγώνες Ράγκμπι γίνονται από το 1930 μέχρι και σήμερα. Το Σάνκορπ η αλλιώς Λανγκ Παρκ χρησιμοποιείται και ως επίσημο στάδιο αγώνων της Εθνικής Αυστραλίας. Το 2003 και το 2008 φιλοξένησε τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγμπι.
Αντιπαλότητες

Η Αντιπαλότητα της είναι αυτή με την Γκόλντ Κόουστ Γιουνάιτεντ επειδή είναι άλλη μια ομάδα που ανήκει στην πρώτη κατηγορία της Αυστραλίας και επειδή βρίσκεται στην επαρχία της Κουίνς Λαντ. Επίσης, αυτό το ντέρμπι χαρακτηρίζεται ώς The M1 Derby που είναι το μοναδικό ντέρμπι στην επαρχία.
Φιλικότητες

Οι φιλικότητες της Μπρίσμπειν είναι με την Κουίνς Λαντ Λάιονς και με την βραζιλιάνικη Ατλέτικο Μινέιρο που έχει φιλικότητα από το 2008.
Παραπομπές

Το γκολ του Παπαδόπουλου στο Μπρίσμπεϊν Ρόαρ - Περθ Γκλόρι sport24.gr

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επίσημος ιστότοπος

Αθλητισμός, Αυστραλία

Εγκυκλοπαίδεια Αθλητισμού

Εγκυκλοπαίδεια Αυστραλίας

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News