- Art Gallery -

 

.

Η Λίσα Τζέρραρντ (Lisa Gerrard, 12 Απριλίου 1961) είναι Αυστραλέζα μουσικός, τραγουδίστρια και συνθέτης. Έγινε γνωστή αρχικά ως μέλος του μουσικού συγκροτήματος Dead Can Dance, με συνεργάτη τον Ιρλανδό Μπρένταν Πέρυ.

LisaGerrard-Press-Image-2009

Η Τζέραρντ είναι γνωστή κυρίως για την βαθιά κοντράλτο φωνή της. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1981 και έχει αναμιχθεί σε ευρεία γκάμα μουσικών δραστηριοτήτων. Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και ήταν υποψήφια για Όσκαρ, για τη μουσική της ταινίας Ο Μονομάχος, όπου συνεργάστηκε με τον συνθέτη Χανς Τσίμερ. Στα έργα της τραγουδά η ίδια ενώ παίζει και αρκετά όργανα, με προεξάρχον το κινεζικής προέλευσης yangqin.

Δίσκοι με τους Dead Can Dance

Δείτε το άρθρο Dead Can Dance
Προσωπική δισκογραφία

The Mirror Pool (1995)
Duality (1998) με τον Pieter Bourke
Immortal Memory (2004) με τον Patrick Cassidy
The Silver Tree (2006)
The Best of Lisa Gerrard (2007)

Μουσική για κινηματογράφο
Ευρώπη, 2007

El Niño de la Luna (1989) (με τους Dead Can Dance)
Baraka (1992) (με τους Dead Can Dance, και τον Michael Stearns, σε ποίηση Host of Seraphim)
Heat (1995) (σε ποίηση La Bas και Gloradin)
Nadro (1998)
The 13th Warrior (1999) με τον Graeme Revell
Insider (1999) με τον Pieter Bourke
Ο Μονομάχος (2000) με τον Hans Zimmer
Mission: Impossible II (2000) με τον Hans Zimmer
Black Hawk Down (2001) - (σε ποίηση: J'Attends - Gortoz A Ran με τον Denez Prigent)
Ali (2001) με τον Pieter Bourke
Whale Rider (2002)
Tears of the Sun (2003) με τον Hans Zimmer
One Perfect Day (2004) (σε ποίηση One Perfect Sunrise με τους Orbital)
Salem's Lot (TV mini-series) (2004) με τον Patrick Cassidy και τον Christopher Gordon
Layer Cake (2004) (ποιήματα Aria με τον Michael Gambon και τους Junky Fight)
Man on Fire (2004) (με τον Harry Gregson-Williams και τους Hybrid)
Constantine (2005)
A Thousand Roads (2005) (με τον Jeff Roona)
Fateless (με τον Ένιο Μορικόνε)
Der Nebel (2008) - (σε ποίηση: Host of Seraphim)

DVD

Sanctuary (2006)

Δείτε επίσης

Dead Can Dance

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επίσημη ιστοσελίδα (Αγγλικά)
Dead Can Dance (Αγγλικά)
Dead Can Dance Library (Αγγλικά)
Ernst Meyer: Die Mutter aller Dinge. Porträt
Λίζα Τζέραρντ στο IMDb (Αγγλικά)

Εγκυκλοπαίδεια Αυστραλίας

Αυστραλοί

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License